Riesling från Bründlmayer - Maten
Den rätt som jag ville provköra och som resulterade i en spontan Riesling-provning var mini-laxpuddingar gjorda i muffinformar. Jag glömde väga skockorna så receptet är lite på en höft.
För 6 puddingar gjorda i en sån där multimuffinform i teflon, 9 cm övre diameter:
Äggstanning
Fyllning
De torra österrikarna var godast till denna rätt.
Man kan skippa laxen för en vegetarisk variant, öka saltet för dessa. Man kan nog också göra en hel packe varianter med olika rotfrukter. Kanske en variant med ost i. Vi körde dem som förrätt men en ren rotfruktsvariant funkar nog som tillbehör till en huvudrätt.
För 6 puddingar gjorda i en sån där multimuffinform i teflon, 9 cm övre diameter:
Äggstanning
- 3/4 av en 250g ricotta.
- 3 ägg.
- Rivet skal av en citron.
- Salt (försiktigt med saltet) och peppar.
Fyllning
- 6-8 jordärtskockor - skalade och skivade mycket tunt. Mina skockor var ganska stora.
- 150g rimmad lax - strimlad.
- 1/4 purjolök - strimlad fint.
- Smör.
- Saften av en citron.
- 1.5 msk dijon-senap.
- Ungefär lika mycket honung som citronsaft. (Kanske lite mindre, jag ögonmåttade).
- 1 planta mesig krukdill - hackad. (Efterlyses: dill med sting).
De torra österrikarna var godast till denna rätt.
Man kan skippa laxen för en vegetarisk variant, öka saltet för dessa. Man kan nog också göra en hel packe varianter med olika rotfrukter. Kanske en variant med ost i. Vi körde dem som förrätt men en ren rotfruktsvariant funkar nog som tillbehör till en huvudrätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar