måndag 2 april 2007

Bringing balance to The Closet of Death

I bekantskapskretsen har vi länge pratat och drömt om att skaffa riktiga vinkällare för att kunna låta våra viner åldras på ett mer värdigt sätt. Själv eldade jag upp mig genom att upprepade gånger surfa in på Dometics websidor och titta på deras vinlagringsskåp.

Efter många timmars suktande framför datorn beslöt jag mig för att göra ett studiebesök i en butik och faktisk titta på ett riktigt exemplar. Det var en modell som fångat mitt intresse, CS 160 DV. I butiken betjänades jag av en kvinna som mycket kunnigt och charmerande utlät sig om skåpets förträfflighet och hur deras eget skåp, på landet, fortfarande puttrade på efter 50 år. När jag kom hem samma kväll mätte jag raskt upp utrymmet under trappen. Passformen var kusligt bra, det var 1 cm tillgodo på höjden, 10 cm på bredden och 5 cm på djupet. Saken var avgjord.

Så måndagen förra veckan gick jag resolut in på Electrolux Home och gjorde en beställning på ett stycke skåp och sex stycken extra utdragbara hyllor. Redan på torsdagen levererades skåpet hem och installerades. Efter att alla vinflaskor var instoppade tog det nästan 20 timmar innan måltemperaturen på 12 grader var nådd.

Nu får jag inte spendera mer om jag någonsin ska få råd med min Ankpress i Sterlingsilver.