söndag 10 juni 2007

Eriks grillbar

Utsikten är fantastisk och vi fick gott om tid att beundra den i den varma junikvällen när vi väntade, väntade och väntade på maten. En kyld tomatsoppa med en bruschetta med kronärtsskocka och parmesangratinering var ok, även om den smälta parmesanen dominerade skocksmaken lite väl mycket. Eller så var det lite väl konserverade kronärtskockor. Efter ännu en lång stunds beundrande av utsikten dök en pasta med vårprimörer samt grillad lamminnerfile med tillbehör upp. Till våra pommes frites (eller var det till det redan såsförsedda lammet?) fick vi en tallrik med fyra olika såser/kryddsmör. Maten lät god och ambitiös på menyn men smakade rätt mediokert. Till detta fick en vi en halvdan Côtes du Rhône vars namn jag har redan har glömt. Jag minns dock att menyn uppgav en årgång, men vi serverades en annan.

Med tanke på det lilla köket och den stora mängden sittplatser skulle det nog löna sig med enklare, men bättre utförda rätter. För samma pris får man bättre grillrätter (och bättre service) på t.ex. Texas Longhorns restauranger. Det enda som motiverade priset var utsikten, som är magnifik, men kanske inte vad en av Erik Lallerstedts restauranger borde vara känd för.

Inga kommentarer: