onsdag 11 juli 2007

Kyckling, Sauvignon och Kaka

Jag besökte några vänner häromveckan och vi lagade en middag för att fira deras dotters födelsedag. Nu hade omständigheter gjort att hennes födelsedag passerat sedan länge men bättre sent än aldrig.

Vi lagade bönragun som vi hade till Crozes Hermitage-provningen, fast denna gång med svamp adderad. Till denna gjorde vi baconlindad kyckling. Blanda rivet citronskal med salvia, timjan, lite salt och peppar. Vänd kycklingbrösten i denna blandning, klappa in kryddorna och lind baconen runt. Det brukar gå åt 3 skivor bacon per bröst. Iden är att baconen inte bara gör brösten saftiga utan också att den skyddar kryddorna och de flyktiga oljorna från citronskalet. Stekning i cirka 7 minuter per sidfa brukar räcka. Det fanns inget rödvin i huset så vi knäckte ett par flaskor Stoneleigh sauvignon blanc. Detta gick, lite till min förvåning, utmärkt till maten. Citrustonerna i vinet gifte sig mycket väl med citronsmaken i kycklingen.

Efterrätten blev kaka med tatin-päron och hallon. Denna gång kom jag som synes ihåg att fixa ett fotografi också. Mina färdigheter som matfotograf behöver utvecklas men bilden är i alla fall äkta.

Inga kommentarer: