söndag 19 augusti 2007

2004 Coppo Barbera d'Asti Camp du Rouss

Till en antipasti-tallrik dricker vi en flaska 2004 Coppo Barbera d'Asti Camp du Rouss (169 kr). Detta vin är en Barbera d'Asti i den moderna, fylliga, fruktdrivna stilen och är lagrat på franska ekfat (varav 20% nya).

Doften är mycket inbjudande med marachinokörsbär, sötlakrits, rödbetor och små chokladdoppade marsipangrisar. I munnen får vi en mycket välsvarvad, nästan krämig smak med mycket frukt, nötskalsfat och silkestanniner. Den väl tilltagna eftersmaken är varmt kryddig och trots ovan nämnda krämighet är syrorna fullt tillräckliga och vinet känns helt balanserat och fungerar bra till mat. En mycket bra Barbera d'Asti av den moderna skolan.

3 kommentarer:

Frankofilen sa...

Låter gott, blir sugen på att lägga in en beställning.
För att tala om något helt annat - jag har nu återigen läst igenom hela NOM och prickat av en del boktips. Vore kul om du fann tiden att uppdatera lite efterhand, jag tror vi är många som läser (också) den bloggen med stor behållning ;)

Magnus sa...

Jag ligger tyvärr en sju-åtta böcker efter på NOM. Det är lite tufft att underhålla två bloggar. Och det är ännu tuffare att läsa en bok efter en flaska vin ;-)

Men jag ska försöka ta mig i kragen när det gäller bokrecenserandet (Fast just nu har jag tre oskrivna inlägg på Drucket också. Dricka mindre vin och läsa fler böcker kanske är en bra idé?)

anha sa...

Ett glas vin till boken? Jag ska försöka få till ett matinlägg så Magnus inte har hela blogg-bördan. Har varit dåligt med vindrickandet senaste tiden men nästa veckas mat och vin-semester i skåne borde hjälpa.