Semester i Skåne - dag fem
Idag hittade vi fina marinerade lammrack i köttdisken i Boarp. Till dessa preparerade vi en reducerad rödvinssås med karamelliserat socker och lite kalvfond, stekta kantareller, bulgur och smörslungade palsternackstärningar. Under matlagningen drack vi en svalkande Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Spätlese 2005. Doften var blommig med päron och lite honung. Smaken var frisk och lätt - "very gluggable".
Till maten radade vi upp två viner från Bordeaux och ett från Cahors. Chateu Ducluzeau 2001 har både Drucket och Finare Vinare skrivit om. Vi var besvikna på våran flaska, till en början kändes det både tunt i doften och lite blaskigt i smaken. Det skulle kunna vara flaskvariation eller att maten var lite fel för detta vin. Chateu d'Agassac 2000 bjöd på mera muskler. En typisk bordeaux-doft med stall och svarta vinbär som efter en tid utvecklade animaliska toner av läder och kött samt en ton av körsbär och palsternacka. Från Cahors hade vi en mörkt blåröd Château La Reyne Vent d'Ange 2002 med en kryddig, bläckig doft med mörka bär. Smaken var fyllig och mycket sträv. Ett kraftfullare men mindre komplext vin än d'Agassac. Personligen tyckte jag bäst om d'Agassac med sin mycket njutbara och komplexa doft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar