onsdag 19 september 2007

2004 Domaine Rémi Jobard Meursault Les Chevalières

Vid samma tillfälle som vi drack den olycksaliga Delamotte-champagnen för någon vecka sedan fick vi också i oss en flaska vit bourgogne, närmare bestämt en Rémi Jobard från Meursault. Detta vin uppvisade mer väntade kvalitéer än den skumma champagnen.

Vinet i fråga är 2004 Domaine Rémi Jobard Meursault Les Chevalières (359 kr). Färgen är ljusgul, med en glimt av grönt. Den sofistikerade doften bjuder på vita vinbär, päron, citrus, diskreta fat och en saftig slanggurka. I nästa doftvåg hittar vi lemon curd, grönsaksbuljong och aningen lakritsrot. Det råder ingen tvekan om var detta vin kommer ifrån redan efter den första sniffen. Smaken är mineralrik, fyllig, bred, frisk, ung och mycket god. I eftersmaken ligger några senapsfrön och gror. Vinet är fortfarande mycket ungt och enligt Tanzer blir detta vin förmodligen mångdubbelt bättre om en så där fyra, fem år. Det är visserligen ett njutbart vin redan idag, men för att få full valuta för pengarna bör man nog invänta det mogna vinet. Den som ändå hade större tålamod (och en större källare).

2005:an av detta vin kom i septembersläppet och det finns fortfarande kvar ett antal flaskor.

3 kommentarer:

konjären sa...

Tyckte att jag kände igen etiketten, men en snabb koll i vinlistan visade att det är en Meursault 1er Cru Le Poruzot-dessus
från samma producent och årgång som ligger hemma i vinrummet. Av er beskrivning utgår jag från att även den kan ligga till sig ett tag.

Johan sa...

Det kan den absolut. Jag planerar inte att röra mina förrän om några år. Den är säkert jättesmaskig redan nu men jag tror att den blir ännu mycket bättre om 4-5 år.

Anonym sa...

Hej
Dricker just nu en 2005 Meursault av Remi Jobard, den är
Väldigt inställsam. Den dra den till fiskgrytan med saffran.